Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ   ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ   ΜΗ   ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Κάθε συμβολαιογραφική πράξη ακινήτου χρειάζεται η Βεβαίωση Μηχανικού

Από 21/09/2011 τέθηκε σε εφαρμογή το Άρθρο 23 του Ν.4014 (ΦΕΚ 209Α/21-9-2011) , παράγραφος 4 όπου σε κάθε συμβολαιογραφική πράξη ακινήτου χρειάζεται η Βεβαίωση Μηχανικού η οποία να αναφέρει ότι στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές.
Αναλυτικά το Άρθρο αναφέρει τα κάτωθι: Άρθρο 23, παράγραφος 4: "Σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή που συντάσσεται μετά τη δημοσίευση του παρόντος και έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, εκτός από τα επισυναπτόμενα που προβλέπονται στην παρ. 12 του άρθρου 17 του ν. 1337/1983, επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικούμε τις οποίες δηλώνεται και βεβαιώνεται αντίστοιχα ότι στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές που να επηρεάζουν την επιφάνεια και το ύψος της ιδιοκτησίας, τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος του κτιρίου και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια ή ότι οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2, καθώς και ότι δεν έχει εκτελεστεί άλλη αυθαίρετη κατασκευή ή δεν έχει εγκατασταθεί άλλη αυθαίρετη χρήση, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα πολεοδομικά σχέδια και δεν υπάγονται σε καμία από τις περιπτώσεις της παραγράφου 3.

To γραφείο μας σας παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης της "Βεβαίωσης Μη Αυθαίρετης Κατασκευής".
Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνταχθεί η βεβαίωση είναι κατά την αυτοψία που θα κάνει η Πολιτικός Μηχανικός του γραφείου στο οίκημα σας, να έχετε τα σχέδια του κτιρίου/διαμερίσματος σας.
Αναλυτικά:
 1. Οικοδομική άδεια
2. Κάτοψη διαμερίσματος / κατόψεις κτιρίου
3. Τοπογραφικό
4. Τομές / Όψεις
5. Διάγραμμα Κάλυψης
Σε περίπτωση που δεν έχετε στην κατοχή σας τα παραπάνω, υπάρχει η δυνατότητα να τα συλλέξει το γραφείο μας από την αρμόδια πολεοδομία που ανήκει το διαμέρισμα / κτίριο σας.

 Για περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνήστε μαζί μας στο 27220 24320
 κινητό  6977 511 137  ή στείλτε μας  email  στο    eng_ar2000@yahoo.gr